Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
-

 

Με αφορμή την νέα πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων Λήμνου για το Νοσοκομείο, ο βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Επιδίωξη όλων μας είναι να διασφαλισθεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου της Λήμνου, που συνίσταται πρώτα και κύρια στην παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης προς τους κατοίκους του νησιού.

Υπενθυμίζεται προς όλους όσους κατά τακτά χρονικά διαστήματα σηκώνουν τα «λάβαρα της επανάστασης» εν είδη γυμναστικής, ότι η Λήμνος διαθέτει σήμερα ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας, που με πολύ κόπο και προσπάθεια κατασκευάσθηκε, εξοπλίστηκε και στελεχώθηκε.

Ας συγκρίνουν μόνο τις υποδομές και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που σήμερα διαθέτει, σε σχέση με αυτό πριν μερικά χρόνια, αλλά και σε σύγκριση με άλλα νοσοκομεία της νησιωτικής μας χώρας!

Ουδέποτε δυστυχώς αυτό αναγνωρίσθηκε από τους κατ’ επάγγελμα κατακρίνοντες.

Αντί λοιπόν κάποιοι να αναγνωρίσουν, τουλάχιστον, την προσπάθεια που μέχρι σήμερα έχει γίνει – και είναι γνωστό από ποιους και πώς – συνεχίζουν να ασχολούνται με το αν το Νοσοκομείο της Λήμνου θα έχει αυτόνομο Διοικητή ή έναν, δύο ή τρεις Υποδιοικητές!

Η πολιτική έχει τις ευθύνες και υποχρεώσεις της, αλλά και το ιατρικό προσωπικό επίσης. Δεν υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει να γίνουν όλοι «γιατροί του κόσμου», αλλά έστω μέχρι το Πολυιατρείο του Μούδρου θα μπορούσαν καθημερινά και εκ περιτροπής οικειοθελώς να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες προς τους κατοίκους της περιοχής.

Κατά τα λοιπά, έχω υποστηρίξει και υποστηρίζω, στο όνομα περιορισμού της σπατάλης, τη δημιουργία ενιαίων μηχανισμών για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού, καθώς και την αυτονομία του Νοσοκομείου της Λήμνου ως προς την παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης προς τους πολίτες.»